Mijn boekenplank

Ik werp een blik op mijn boekenplank: wat een rommel. Vroeger was het nog zo verzorgd allemaal. Mijn boekenplank was netjes geordend in twee stapels: links de boekenstapel met alle vakken die te maken hebben met iets dat lijkt op een taal, rechts alle anderen. Dit was overigens makkelijk sorteren, want de taalvakken had ik met een ander kaftpapier gekaft dan de rest van de vakken. Je leest het goed, vroeger kaftte ik mijn boeken. Schriftjes met aantekeningen zaten netjes in mijn boeken gevouwen, en toetsen werden bewaard. Was er vroeger wat betreft mijn schoolspullen nog niet zo veel te merken van mijn rommelige karaktereigenschap, dat is nu tegen het einde, namelijk mijn eindexamenjaar, wel anders.

De laatste keer dat mijn boeken bijvoorbeeld gekaft waren zal een jaar of twee geleden zijn geweest: ik had mijn zusje er maarliefst twee euro vijftig voor betaald. Boeken liggen door elkaar, op elkaar en in elkaar. Aantekeningen schriftjes moet ik onder het stof vandaan halen, en het laatste schoolcijfer dat ik netjes in mijn agenda heb genoteerd, daarvan zal de agenda waarschijnlijk allang zijn weggerot.

De motivatie om nog iets redelijks van mijn boekenplank te maken is dan ook allang verdwenen. Ik ga het niet meer opruimen. Binnen twee maanden hoop ik van school af te zijn, en dan gaat alles dat op mijn boekenplank ligt, inclusief de plank, op één groot vreugdevuur. Ik kan niet wachten.

Advertenties

2 Reacties op “Mijn boekenplank

  1. Ik zet alles rechtop tegen elkaar. Simpel.

  2. Jou kamer is ook gewoon een rommel joost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s